You are here: Начало » Отчети » Отчет 2020
Четвъртък, 27 Ян 2022

Отчет 2020

Е-мейл Печат ПДФ

 

ОТЧЕТ

ЗА ДЕЙНОСТТА НА АСОЦИАЦИЯ НА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЗА

2020Декември 2020


СЪДЪРЖАНИЕ

 

Уводни думи. 3

Дейности 2020......................................................................................................................................4

Основни области на дейността, които са приоритет за 2021 година .......................................8

 

Екип........................................................................................................................................................8

Контакти................................................................................................................................................8


Уводни думи

През 2020 година, Kовид кризата ограничи изцяло дейността на Сдружението. Тя бе сведена до извършване на подкрепа на болничните заведения.

Пред екипа стоеше дилемата, дали да продължи съществуването на Сдружението или да предприеме действия по неговото закриване.

Все пак решихме да продължим в тези трудни и нови времена.

Благодарим на всички, които и през тази година повярваха в нас и ни подкрепиха в трудните моменти!

Веселина Джамбазова

Председател на УС

През 2010 г., Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване, създадохме неправителствена организация, в отговор на предизвикателствата пред които се изправяме при отглеждането на децата си и когато се опитваме да защитаваме техните права.

Сдружението ни “Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания” е регистрирано в обществена полза в Централния регистър към Министерство на правосъдието под номер 20100803003 с достоверение номер 003/03.08.2010 год.

Наш приоритет е... (прочетете още)


Дейности 2020

Подкрепа на болничните заведения

Отделение по детска хемодиализа и Център по детска хемодиализа към Клиника по детска нефрология и хедмодиализа към Специализирана болница за активно лечение на детски болести „проф.Иван Митов” –София.

Благодарим на всички дарители!

През 2021 година сдружението ще се опита да реализира онлайн дейности, които се оказват едни продължи да развива и реализира започнатите дейности до момента.

Продължават усилията по набиране на средства за стартиране:

  • на социалните услуги: Дневен център за деца с бъбречни увреждания с мобилна социална услуга;
  • подкрепа на семействата в болничните заведения и извън тях, чрез Мобилни социални услуги;
  • в подкрепа на медицинските заведения за осигуряване на жизнено важно оборудване.

Паралелно с това продължават усилията на екипа да запознава представителите на институциите с предизвикателствата и проблемите пред които се изправят семействата на деца с бъбречни проблеми.

Веселина Георгиeва Джамбазова председател

Александра Василева Костова финансово – административни дейности

Ани Василева Стефанова координатор за София

http://www.rdbz.org

Сдружение “Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания”

жк.”Стрелбище” ул.”Майор Първан Тошев „8 -10 ет. 1 ап.2

1408 гр.София

тел: 0885602042

електронна поща: office@rdbz.org

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}